Ahhoz, hogy a hozzád illő papírt és ötleteidhez leginkább megfelelő eljárást választhasd, érdemes bejönni hozzánk, hogy stúdiónkban saját szemeddel láthasd a már elkészült névjegykártyákat és a technológiai sokszínűséget. Beavatunk néhány nyomdatitokba is amellett, hogy megálmodjuk a saját igényeid szerinti stílusirányzatot.

Tűnj ki a tömegből exkluzív névjegykártyáiddal!
Exclusive névjegykártyákhoz
töltsd ki ajánlatkérő kérdőívünket!

Exclusive nyomdatechnológiák

Csupán alapanyagában különbözik a standard vonaltól, mégis egyfajta minőségi ugrást jelent a kártya megjelenésében. Ezek a papíralapok lehetnek hobby vagy kreatív, strukturált felületű vagy krétázott papírok is, melyeket nagy gonddal válogattunk össze számodra. Megjelenhetnek díszítőelemek a kártyán, (dombor- illetve présfóliás nyomás) sarokkerekítés és egyéb dekoratív eljárások is. Például szuggesztív lehet, ha kihasználod a technika vívmányait és aranyozással, termodombor bevetésével teszed egyedibbé az egyedit.

Thermo dombor

Tökéletes megoldás, hogy ne csak csillogjon, de domborodjon is a neved. A thermodombor segítségével a nyomatok fényesen kiemelkednek a papírból úgy, hogy a kártya másik oldalán nem jelenik meg negatív minta.
Tipp:A kézírás domborozása az egyik leggyakrabban választott design elem ennél az eljárásnál. Ha szeretnél Te is ilyen kártyát, kérd ajánlatunkat.
Fontos:Ha a kártyádra thermodombor mintát tervezel, a papír másik oldalán, közvetlenül ott, ahol a minta található, semmilyen grafikát nem érdemes tervezni, ugyanis a thermodombor hőkezeléses eljárás, tehát roncsolhatja a másik oldalon lévő mintát.

Matt fólia és formalakk

A formalakk egy színtelen lakkréteg, tökéletes választás, ha valamilyen grafikai elemet vagy szöveget szeretnél kiemelni a névjegyeden. Fekete felületen önmagában, alnyomat nélkül is fantasztikus hatást kelt. Létrejöttének feltétele a matt- vagy bársonyfólia használata, amely egyrészt homogénebbé teszi a színeket illetve az alapvetően fényes digitális nyomatot egységesen mattá varázsolja. A matt fóliázott kártyák tapintása viaszos hatású.

Tipp:A formalakk és a matt fólia együtt kiváló választás, viszont a legjobb hatást sötét, leginkább fekete felületeken lehet elérni általa.
Fontos:A formalakk, matt fólia nélkül csak bizonyos papírokon alkalmazható. Strukturált felületű kreatív papíron egyik eljárás sem használható.

Szitázás

Szitanyomást abban az esetben érdemes választanod, ha sötétebb papírra szeretnél világos grafikát nyomtatni és fontos tartani magad az arculatban meghatározott színekhez. Szitázásnál mindig direkt színekkel dolgozunk, tehát a szín Pantone kódját kell megadnod. Ha nem vagy profi a témában, kérd segítségünket és válaszd ki helyben az arculatodhoz illő színt irodákban. Túlzottan strukturált felületre más eljárást érdemes választani, mert nagyobb az esélye, hogy a festék megfolyik a papíron.
Tipp:A szitázott arany szín sokkal szebb és elegánsabb annál, amit digitális nyomtatásnál el tudunk érni (digit arany = barna és árnyalatai). Érdemes világos papírnál is a szitázott arany színeket választani vagy a prégfóliát, ha magasfényű aranyat szeretnél viszontlátni kártyáidon.
Fontos:Ezzel az eljárással ne tervezz színátmenetes grafikát és kerüld a vékony vonalakat. Használj direkt színeket (Pantone).
Kérdőív